Проверяваме задълженията си за данъци и осигуровки онлайн

Публикувано на 12.12.2012 | Коментарите са изключени

el.uslugi1 164x164 Проверяваме задълженията си за данъци и осигуровки онлайнОт днес всеки клиент на НАП, който има персонален идентификационен код (ПИК) или подава

buy cheap cialis online

документи с електронен подпис, може да провери какви задължения има онлайн.  Новата електронна услуга „Справка за задължения” е част от кампанията на агенцията по въвеждане на единната сметка за плащане на данъци и осигурителни вноски от 1 януари 2013 г.

От началото на следващата година

mexican online pharmacy

всички данъци и осигурителни вноски (с изключение на тези за допълнително задължително пенсионно осигуряване) ще се плащат по една единствена банкова сметка. Освен това при превод на пари към бюджета отпадат всички кодове за вид плащане. Няма да е необходимо и да се попълва изрично основание за плащане, тъй като погасяването на задълженията към хазната ще става според датата на възникването им.

Във връзка с въвеждането на единната сметка от 1 януари 2013 г. се намаляват и лихвите за просрочени осигурителни задължения, като се изравняват с тези за забавени данъчни дългове. От догодина всеки, който закъснее с превода си за осигурителни вноски, ще плаща лихва в размер на основния лихвен процент на БНБ за периода плюс 10%. От 1 януари 2013 г. се уеднаквяват и сроковете, в които се плащат осигурителните вноски.

НАП призовава всички свои клиенти да проверят дали имат непогасени или неуточнени задължения и да ги платят до края на 2012 г. При възникнали въпроси или неуточнени суми, клиентите на администрацията могат да се обръщат към съответния офис по постоянен адрес или по регистрация на дружеството, което представляват.

best price cigars
zp8497586rq

Коментарите са затворени.

Още в Препоръчани (17 от 43 )
tax


С промените в Закона за ДДС депутатите решиха да намалят от 15 на 7 процента ставката за хазартни игри, организирани онлайн  Парламентът одобри на първо четене ...